Baby 4 maanden | De wereld ontdekken!

Lieve Jasmijn,

4 maanden ben je al. VIER. Ik kan het soms amper geloven en tegelijkertijd voelt het alsof je er altijd al was. Ik begin de momenten te missen dat je rustig op mijn buik ligt lag te slapen. Dat dat de enige manier was om je stil te krijgen en dan vooral niet proberen te verroeren, om te voorkomen dat je wakker werd en je de boel weer bij elkaar huilde.

Inmiddels is dit echter verleden tijd. Ik probeer het nog wel eens hoor. Ik neem je bij me op de bank, in hoop dat je lekker wilt knuffelen. Maar je hebt de grote wereld ontdekt. Je hoofdje rust nog geen seconde op me. Je duwt je rompje omhoog en kijkt naar alles om je heen. Naar papa die bezig is in de keuken. Je volgt hem met grote ogen en open mond. Of je kijkt naar de tv, of de tuin, of je grijpt alles wat je kan in mijn gezicht. Alles kan op jouw onverdeelde aandacht rekenen, maar rustig liggen is er niet meer bij.

De babygym is momenteel favoriet. We hebben er extra ringen aan gehangen en je zwaait ermee en trekt eraan alsof je leven er vanaf hangt. Handjes en voetjes, alles doet mee.
Ook gaat álles in je mond. En heb je even niets vast, dan prop je je vuist er wel in. Maar als je gaat slapen, dan zoek je je duimpje en ben je zó in dromenland. Wat een heerlijk gezicht is dat toch ♥.

Ook op de opvang doe je het ontzettend goed. De oudere kindjes komen jou vaak kusjes geven en verder lig je meestal rustig om je heen te kijken in de box en horen de leidsters je verder niet. Je bent daar wel rustiger dan thuis, maar ja er is daar ook zoveel om te zien en te horen. Dat moet je dan wel -zoals jouw overgrootoma zou zeggen- even verwerken natuurlijk.

De eerste hapjes heb je nu ook gehad. We begonnen met wortel en dat vond je wel lekker! Je at het rustig op en volgens mij had je het hele bordje wel leeg kunnen eten maar ik was bang dat je daarna de fles niet meer wou. Het blijven namelijk nog oefenhapjes, nog geen volledige vervanging van een fles.

Want ook al ben je al 4 maanden, daar ben je dan nog wel te klein voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge