Milaan | Wat te doen in 48 uur

Twee weken terug was ik dus totáál onverwacht in Milaan. Echt, wat een geweldige verrassing. Pas vlak voor vertrek wist ik waar we heen gingen dus ik heb 0 voorbereidingen kunnen treffen en ook mijn zusjes doen niet aan voorbereidingen.

We kwamen laat op het vliegveld aan en ik had ook nog géén idee waar we zouden verblijven en dat kreeg ik ook pas op het laatste moment te zien. Het zou van alles kunnen zijn. Mijn jongste zusje is namelijk van de hostels en mijn middelste zusje is door haar werk gewend in luxe hotels te verblijven. Maar ze heeft ook wel een goed aanpassingsvermogen dus het zou nog steeds een hostel kunnen zijn.

Ach, het maakte me niet uit. Ik weet dat ze beide niet in smerige kamers willen slapen dus het zou vast wel goedkomen.

Verblijf

En toen reed de taxi voor. We verbleven gewoon in het centrum in Hotel NH Collection Milano President! Een echt grote mensen hotel. Waar de portier je koffer pakt, waar er snoepjes en vers water klaar staan in de lobby, waar de kamer groter is dan mijn woonkamer, waar de badkamer mooier is dan die van mij thuis, waar er zelfs badjassen en slippers klaar stonden voor ons! Een heerlijk luxe gevoel was dat. En ontzettend centraal gelegen, super fijn!

Nadat we ons eerst 3 uur verwonderd hadden over de kamer (behalve mijn middelste zusje, die is dit dus gewend. Ik heb geen medelijden met haar als ze in het buitenland zit :-D) zijn we rond 2 uur ’s nachts toch maar eens gaan slapen.

NH Hotel
NH Hotel

Duomo

De volgende ochtend gingen we rond 10 uur op pad. Milaan verkennen zonder plan. Ja, de Duomo wilden we wel zien dus daar liepen we naar toe. En wat een mooie kathedraal is dat zeg! Zo groots en zoveel details, werkelijk prachtig. De binnenkant hebben we niet gezien, die bewaren we voor een andere keer. De bovenkant hebben we de volgende dag gedaan. Je kan zowel met de lift als met de trap naar boven en het geeft je een prachtig uitzicht over Milaan. Maar ook de toppen van de kathedraal kun je beter bekijken. Niet te bevatten hoeveel werk daarin heeft gezeten en dan ook nog zonder al die moderne gereedschappen die wij nu hebben. Vandaag de dag kunnen we er natuurlijk gewoon één uit de 3D printer gooien. Misschien moeten ze dat eens doen met de Sagrada Familia, komt die ook ooit nog eens af.

Het plein is ook ontzettend groot en je kunt er heerlijk mensen kijken. Het enige jammere is wel dat er mannetjes rondlopen die een handje mais verkopen die je dan aan de duiven kunt voeren. Of die “voor de gein” zorgen dat de duiven jouw kant opkomen. Sinds in ik in mijn vorige woonplaats geregeld een duif heb moeten ontwijken op de fiets omdat ze nergens bang voor zijn, ben ik niet meer zo’n fan van ze.

Piazza di Duomo
Piazza di Duomo

Dansen op de ballen van de stier

Naast de Duomo heb je de prachtige Galleria Vittorio Emanuele II . Ook daar in de passage weer zoveel mooie details. Als je daar wilt shoppen moet je wel even een flinke portemonnee meenemen, want in zo’n mooie passage zitten natuurlijk wel DE merken als Prada en Gucci. Maar er gewoon doorheen wandelen is al een feestje. Oh en vergeet daar dan ook niet om een dansje te doen op de ballen van de stier, dat schijnt geluk te brengen. Of te kijken naar de mensen die dat doen, alleen dat maakt je al ter plekke gelukkig.

Castello Sforzesco

Vanuit de piazza del duomo wandel je zo via een winkelstraat naar het kasteel toe. Ook daar zijn we niet binnen geweest, maar hebben we lekker buiten gewandeld en uiteindelijk kom je dan uit in een park. Dat park is echt lekker groot. Veel bomen, veel grasvelden, bloemen, gewoon heerlijk om rond te wandelen of lekker te relaxen.

Daarna hebben we gewinkeld op de terugweg om vervolgens even uit te rusten en om te kleden bij het hotel.

Castello
Het park met het kasteel op de achtergrond

Op zoek naar pizza in Navigli

‘s Avonds zijn we naar Navigli gegaan, dé plek waar we volgens internet moesten wezen voor gezelligheid en lekker eten. Ik weet niet of het aan de regen lag, of dat we te vroeg waren maar het viel ons een beetje tegen. Aan de ene kant van de gracht had je veel restaurantjes met proppers en leek het meer op Lloret de Mar dan dat je daar gezellig en lekker kon eten.

Aan de andere kant van de gracht zaten wel betere restaurants. Maar… Niemand serveerde pizza! En wij hadden onze zinnen op pizza gezet. Want ja, daarvoor ben je toch in Italië? Dus in de stromende regen (het is niet altijd mooi weer in Milaan) op zoek naar een restaurantje dat pizza serveerde, maar dat was nog best lastig! Uiteindelijk onder een afdak gegoogled naar een restaurantje om vervolgens 200 meter te sprinten en helemaal doorweekt aan te komen. De lieve obers kwamen gelijk met tissues aanzetten om zo het ergste droog te deppen. En…. We hebben een enorme pizza gegeten!

Pizza

Ik was eerst een beetje teleurgesteld. De pizza ging per “slice”. En ik had honger dus aan een slice zou ik toch niet genoeg hebben? Maar ja ik wou persé pizza en bedacht me dat ik altijd een 2e kon bestellen. Maar ja, wist ik veel dat een slice zo groot was. Was gewoon een pizza op zichzelf haha. Heerijk!

Navigli
Navigli

De volgende dag zijn we naar de top van de Duomo gegaan en nog wat verder gewinkeld en toen was het alweer tijd om naar huis te gaan!

Ik heb het idee dat ik een goede indruk van Milaan heb gekregen, maar ook dat er nog zoveel meer te zien is, dus ik kom zeker nog een keer terug!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge