Baby 5 maanden | Klinkers gevonden

Lieve Jasmijn,

Vijf maanden ben je alweer. En daar werd ik de afgelopen dagen wel een beetje sentimenteel van. Het echte kleine is er nu vanaf en hoezeer ik ook uit heb gekeken naar de eerste hapjes, het rollen en alle andere dingen die je doet, tegelijkertijd vind ik het ineens allemaal veels te snel gaan en wil ik op de handrem trekken.

Maar dat zou niet eerlijk voor jou zijn. Jij hoort je te ontwikkelen en ik kan er ook echt van genieten dat je inmiddels wat klinkers plaatst tussen het kkkgggg-en door. Je hebt je stem gevonden en laat deze duidelijk horen ook. Zachtjes kletsen doe je niet aan, nee iedereen moet horen dat jij nu klinkers hebt gevonden. Ook ’s nachts. Of eigenlijk vooral ‘s nachts.

Het rollen heb je ook weer gevonden. Met 6 weken deed je het al maar achteraf was dat uit pure frustratie. Met 3 maanden ben je weer bezig geweest, om het vervolgens weer te vergeten.
En nu heb je het rollen weer uitgevonden. Van je buik naar je rug. En met name ’s nachts. Eenmaal omgedraaid ga je lekker kletsen met je kat totdat je het zat bent en je weer wilt slapen. Dan moeten we je weer op je buik leggen en ga je verder slapen. En kunnen wij ook weer verder slapen totdat het hele riedeltje opnieuw begint.

Met de hapjes heb je ons gefopt. De eerste keer wortels eten ging hartstikke goed, je bleef maar eten. Maar daarna was het afgelopen. Die rare smurrie hoef je allemaal niet. Hoe ver we het ook in je mondje deden, je duwde alles met je tong weer naar buiten om vervolgens je handen voor je mond te doen. Daarna ging je met die besmeurde handen lekker in je ogen en gezicht wrijven en wij maar ondertussen proberen het volgende hapje in je mond te krijgen met het idee, de aanhouder wint.

Tot nu toe is het echter nog gelijkspel. De fruithapjes vind je inmiddels wel wat lekkerder maar veel meer dan 2 eetlepels hoef je niet. Dan ben je er wel weer klaar mee. En groentehapjes zijn al helemáál niet jouw ding. Maar we blijven proberen.

Je luier verwisselen is tegenwoordig een race tegen jouw benen en billen. Je gooit graag beide benen tegelijk op het aankleedkussen, duwt tegelijkertijd je heupen omhoog en draait lekker met je billen heen en weer. En ik probeer ondertussen je billen op de juiste plek van de luiers te krijgen en deze snel dicht te doen voordat ik weer opnieuw kan beginnen. Ach, zo lang jij erbij lacht kan ik er ook om lachen. Wat een heerlijke baby ben je toch ♥.

Ik ben erg benieuwd wat de komende maand gaat brengen, het kan me niet snel en langzaam genoeg gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge