Vliegen met een baby | Deel 3: Jetlag bij de baby

En dan nu het laatste deel van de reis: de jetlag bij de baby! In deel 1 heb ik mijn ervaringen vertelt over het vliegen met een baby en in deel 2 heb ik wat tips gegeven die onze vlucht wat makkelijker maakte. Hieronder vertel ik hoe we om zijn gegaan met de jetlag bij de baby.

Heb je dan eindelijk de vlucht overleefd, moet je nog dealen met een jetlag als je door meerdere tijdzones gaat. Jasmijn had het meeste last van de jetlag op de heenreis. De terugreis was namelijk een nachtvlucht waar ze goed geslapen had, alleen wat korter dan anders.

Extra flesjes

Wij hebben eigenlijk gewoon gedaan alsof het één hele lange dag was. Dus ook nog steeds voedingen geven als ze eigenlijk al genoeg had gehad. Normaal zit ze op 4 flesjes op een dag, maar misschien zijn we op de heenreis wel op 6 flesjes uitgekomen. Ik weet het niet meer. Hierdoor heeft ze die dag te veel gekregen, maar ik ben daar niet heel starrig in geweest. Dan maar een keer te veel. In het vliegtuig is de lucht droger dus heb je sowieso behoefte aan extra vocht en je baby dus ook.

Wij kwamen rond 16.00 plaatselijke tijd aan en eer we bij het huisje waren en een beetje gesetteld waren, was het half 6.  Toen heb ik haar naar bed gebracht, een uur eerder dan haar normale bedtijd.
Ik heb gewoon het normale bed ritueel gedaan en ze was binnen een minuut weg. Ik had verwacht dat het naar bed gaan door de oververmoeidheid nog wel wat strijd op zou leveren, maar ze was duidelijk klaar met de dag haha.

Goedemorgen!

Rond 2 uur ‘s nachts werd ze weer wakker en het was gelijk duidelijk dat dit door de jetlag kwam. Volgens haar ritme was het 8 uur en dus de ochtend begonnen, goedemorgen! Ik heb toen ook weer een flesje gegeven, heb haar daarna weggelegd zodat ze kon spelen (wel proberen alles zo donker mogelijk te houden) en bij de eerste tekenen van moeheid heb ik haar weer naar bed gebracht. Helaas was ze het daar toen niet mee eens dus heb ik 2 uur op de bank gezeten met haar om haar in slaap te wiegen. Ik heb het maar gezien als een gewone gebroken nacht (die wij eigenlijk nooit meer hebben gelukkig).

De nacht erna kwam ze “pas” om half 4 (en lag ik al vanaf 3 uur wakker door mijn eigen jetlag haha) en toen heb ik ook weer de fles gegeven en daarna ging ze braaf slapen. De dag daarna kwam ze om half 6 en dat doet ze thuis ook wel eens dus toen was ze wel een beetje door de jetlag heen.

3 dagen

Ik had géén idee hoe ik het van te voren aan zou pakken en ik ben uiteindelijk volledig in het ritme van de baby meegegaan, je kan namelijk nog niet uitleggen dat het nog nacht is. Wel zorgde ik ervoor dat het rustig en donker bleef en voor de rest heb ik die nachten maar gezien als normale gebroken nachten. Uiteindelijk heeft het zo’n 3 dagen geduurd en is ze vanzelf van die jetlag afgekomen. Viel hartstikke mee dus!

Hoe gaan jullie om met een jetlag bij de baby?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge