Verhaaltje| Het leed dat corrigerend badpak heet

Ik ga op vakantie en ik neem mee…… Badkleding!

Maar daar begint het dilemma. Want, kilo’tje te veel en zebrapad op mijn buik. Dus wat gaan we aandoen op het strand? 

Een bikini, een tankini, een badpak of gewoon maar een burkini omdat mijn lichaam niet voldoet aan de eisen die de maatschappij aan het vrouwenlichaam stelt?

Ik hield het bij een badpak. Het zebrapad wil ik namelijk graag nog even voor mezelf houden en mijn ervaring met een tankini is dat het hempje steeds oprolt, dus kun je net zo goed een bikini aantrekken. 

Een badpak dus. 

En omdat ik me toch heb laten beïnvloeden door het maatschappelijke ideale beeld van een vrouwenlichaam, moest het een corrigerend badpak worden. Dan konden al mijn vetjes keurig op zijn plek gehouden worden. 

De eerste keer dat je zo’n ding aandoet vraag je je al af waar je in vredesnaam aan begonnen bent. Valt het badpak misschien 3 maten kleiner? Maar nee, alle badpakken die je online hebt besteld (want echt niet dat je die in zo’n hokje in een gewone winkel met slecht licht gaat passen) vallen 3 maten kleiner voor je gevoel. Dus het zal wel zo horen. 

Ik sjor en trek dat ding beetje bij beetje omhoog, wurm al mijn vetjes erbij in en na 20 minuten heb ik dan eindelijk mijn corrigerende badpak aan. Ik kijk in de spiegel naar mijn rode hoofd van alle inspanning en kijk vervolgens naar beneden. Na die hele work-out verwacht ik toch minstens het lijf te zien van een Victoria’s Secret model. Ik kijk nog eens goed en inderdaad, mijn buik hangt niet meer, het is nu meer een 6-maanden-zwanger-buik. Ach, beter zwanger dan dik toch? Volgens “de maatschappij” wel. 

Dus ondanks het gewurm om zo’n corrigerend badpak aan te krijgen hou ik hem toch maar. Eenmaal aan zit dat ding namelijk prima. 

Maar één ding was ik vergeten. Je moet ook wel eens plassen, dan moet dat ding uit (want netjes plassen terwijl je je badpak opzij houdt is niet aan mij besteed).

En als je zwemt word je nat. En ook al ben jij droog, je badpak heeft wat langer de tijd nodig (zeg maar gerust een hele dag). Gevolg: je bent 60 minuten bezig om dat badpak na het plassen weer op de goede plek te krijgen. Een gewoon nat badpak aantrekken is al geen doen, maar een nat corrigerend badpak aantrekken is écht de hel.

Volgende vakantie gaat er weer een gewoon normaal badpak mee. Of misschien mag iedereen dan wel mijn zebrapad zien, nog makkelijker.

 

Wat draag jij op vakantie?

2 thoughts on “Verhaaltje| Het leed dat corrigerend badpak heet

  1. Leuke blog weer 🙂 Ik draag een tankini en heb voor het babyzwemmen nu een tankini besteld met een iets wijdere bovenkant, ben benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge