Wat eten we vandaag | Weekmenu # 2

Het is me vorige week goed bevallen om voor de hele week een menu klaar te hebben én de boodschappen ervoor in huis te hebben. Het scheelt een hoop stress op de dag zelf. Je hoeft niet meer in de supermarkt te bedenken wat je wilt gaan eten terwijl je totáál geen inspiratie hebt en dus doelloos tig rondjes loopt. Én je hoeft sowieso niet meer naar de supermarkt. Heb je weer extra tijd voor andere dingen! Daarom hier weer een nieuw weekmenu voor de komende week.

Maandag ben ik laat thuis uit mijn werk, dus dan is het even makkelijk, zéker als je voorgekookte aardappelen gebruikt :-). De andijviestamppot maak ik altijd met spekjes, rauwe andijvie en een beetje melk erdoor voordat ik alles ga stampen, wordt het een beetje smeuïg van.

Het recept van dinsdag is hier te vinden en was de vorige keer een groot succes in huis. De kip dan, ik had er een combinatie van gemaakt met rijst erbij, maar dat was niet zo geslaagd. Achteraf ook een domme combinatie. Een Italiaans recept met rijst. Daar hoort gewoon pasta bij natuurlijk.

Vrijdag heb ik lekker de hele dag de tijd en ga ik weer een nieuw recept uitproberen. Runderstoofvlees met appelstroop. Het recept is hier te vinden. Het is al heel lang geleden dat ik runderstoofvlees heb hem gemaakt. Volgens mij heb ik het vorig jaar niet 1 keer gemaakt. Geen idee waarom eigenlijk want het is vrij makkelijk en altijd lekker!

Oh wacht, ik weet het al. Ik was zwanger en hartstikke misselijk. Ik heb toen weinig in de keuken gestaan want anders was ik alleen maar bezig met het rennen naar de wc. Sowieso had ik dan al helemaal geen trek meer in eten als ik het gemaakt had. Ik had toen al genoeg aan alle geuren.
Nou ja, dit jaar komt het er dus weer eens van :-).

En zondag is het weer liflafjesdag om verspilling en een overvolle vriezer tegen te gaan. Komt goed uit, want die middag komt ook de Sint aan en is er van alles te doen in Brielle dus gaan we lekker op pad. Heerlijk om dan thuis te komen en niet meer te hoeven koken.

Hopelijk haal je wat inspiratie uit dit weekmenu en neem anders een kijkje bij het vorige weekmenu.

Wanneer komt de Sint bij jullie aan en ga je kijken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge