En dan is het 2021, strooit iedereen met teksten als “dít jaar wordt het anders” en “we gaan weer goede tijden tegemoet” en lijkt iedereen ineens weer frisse moed te hebben voor het nieuwe jaar. Alsof toen de klok 00:00 sloeg er ineens een hele nieuwe realiteit was?

Realistisch

Ik ben helemaal voor dromen naar betere tijden, hoop halen uit die gedachte. Maar feitelijk is er niets veranderd. Er is nog steeds Corona, de druk op de ziekenhuizen is onverantwoord hoog, we zitten nog in een lockdown en de eerste vaccinatie is nog steeds niet gezet. We zitten gewoon in dezelfde situatie als 31 december 2020.

En ja, dat is misschien niet gezellig. Of leuk of positief gedacht van mij maar wel realistisch. We hebben gewoon nog even een lange adem nodig voordat we weer naar festivals kunnen, we elkaar onbezorgd kunnen omhelzen, en we het leven weer kunnen leven zoals we in 2019 deden.

Negatief

Maar goed, om het jaar 2020 in stijl af te kunnen sluiten ging ik nog even langs de teststraat. Met een loopneus en keelpijn leek me dat wel verstandig. Niet dat ik dacht dat het Corona zou zijn, maar ik wil met een schoon geweten naar de supermarkt kunnen en had geen zin om binnen te blijven tot de klachten weg waren. Dus, een stok in mijn keel en neus verder kon ik 2020 in quarantaine af sluiten. Geheel in stijl met 2020.

Maar gelukkig kwam op 1 januari 2021 de uitslag binnen en begint voor mij 2021 negatief!

En dat is dan weer lekker positief ;-).

2 Reacties

  1. Haha dat einde is geweldig! IK denk er precies zo over hoor, dit jaar gaat er echt nog niet veel veranderen. Ik werd al door meerdere mensen op de vingers getikt, ik moest namelijk wat positiever erin staan en wat optimistischer zijn. Het spijt mij zeer, maar dit is gewoon de realiteit. Wanneer je denkt dat een wereldwijde pandemie wel in 3/6 maanden op is gelost, gaat het je denk ik vies tegenvallen.

Reacties zijn gesloten.